torstai 28. huhtikuuta 2016

Raunamaija: Mitä OLLAAN KAVEREITA!™ -menetelmä on? (OLLAAN KAVEREITA!™)

OLLAAN KAVEREITA!™ -menetelmä keskittyy lapsen itsetunnon myönteisen kehittymisen kautta kiusaamisen ennaltaehkäisyyn sitä sen kummemmin kuitenkaan korostamatta. Iloinen yhdessä puuhaaminen sekä oman itsen toimiminen ryhmässä omana yksilönään auttaa lasta luomaan myönteisiä kokemuksia itsestään ja muista. Siten itsen ja toisen kunnioittaminen syntyy kuin itsestään ilman sormella osoittelua tai varsinkaan ilman sormella heristelyä.
Taide ja luovuus, mielikuvituksen lennon ja lapsuuden vaaliminen ovat OLLAAN KAVEREITA!™ -menetelmän peruskalliota. Myös motoristen taitojen kehittyminen luovan liikunnan ja erilaisten liikuntaleikkien kautta tapahtuu huomaamatta ja ohjaajan luottamuksen osoittamisen ja kannustuksen kautta.
Lapset saavat kokea omat tunteensa ja tulla sen hetkisessä vireystilassaan mukaan toimintaan ja jos ei halua tulla, on sekin ollut ok. Olemme menneet yhdessä läpi tunteiden tuiskun ja selvinneet siitä ihan kunnialla. Toivon, että kaikki tuokioihin osallistuneet lapset ovat kokeneet tulleensa nähdyiksi ja kuulluiksi omina itsenään. Toivon myös, että he ovat kokeneet tulleensa ymmärretyiksi, joskin täytyy todeta, että välillä on tehnyt tiukkaa, mutta kun olen yrittänyt heittää aikuisen ajattelun nurkkaan, olen päässyt ehkä hiukan jyvälle. Ja sitä parempi minulle, mitä tiukemmin olen joutunut ponnistelemaan. Ylimielisyyteen meillä aikuisilla lasten suhteen, eikä minkään muunkaan, ole todellakaan varaa. Oppia ikä kaikki, kuten mainio kansanviisautemme toteaa.
Muistellaan, mitä toivoimme, että olisimme itse lapsina aikuisilta saaneet ja annetaan me nyt se kaikki hyvä, nimenomaan henkinen, omille lapsillemme sekä haleja että huomiota!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti